Selasa, 2 Januari 2007

Keselamatan Komputer - Pastikan Komputer Anda Selamat

Jadikan komputer korang selamat dengan hanya beberapa cara yang mudah saja. Klik-klik siap....
Dengan menggunakan beberapa software tertentu korang sudah dapat mengelak daripada serangan-serangan virus, spyware,adware, trojan dan yang seangkatan dengannya kerana ia boleh merosakkan komputer korang dan juga boleh menyebabkan korang kehilangan sebarang file-file penting dalam komputer korang. Kesemua benda ini dicipta oleh programmer atau pengatucara komputer yang tak beradab. Ada ilmu tinggi-tinggi buat kerja jahat . Mudah jer..

Mula-mula:-
1. Download Anti Virus AVGFreeEdition
Kemudian install kannya di komputer korang.
Ia mampu mengesan dan membunuh virus dengan pantas. Serta software ini sangat ringan.
Pastikan ianya di update tiap-tiap hari. Tekan button update dan korang boleh terus update. Pastikan scan dalam seminggu sekali komputer korang

2. Download Spybot Search And Destroy
Kemudian install lah...apa lagi
Software ni gunanya untuk mengesan sebarang spyware, adware, hijackers dan lain-lain malicious software seleps itu ia akan terus membunuhnya.
Update lah software ni dalam sebulan sekali atau seminggu sekali.
Lakukan scan dalam seminggu sekali.

Tengok...dengan hanya dua software ini korang dapat mencegah komputer korang dari sebarang tetamu yang tak di undang. Yang pentingnya..semuanya hanyalah free.

7 ulasan:

HTM berkata...

alternatif untuk avg.. aku rekomenkan antivir.. ringan pon ringan.. sesuai untuk pc2 lame.. kalau untuk pc yang laju boleh pakai active virus sheild.. avs ni menggunakan engine & definition antivirus kaspersky.. yang penting.. free rite ^_^

it-man berkata...

active virus sheild...
tak pernah lak aku dengar.

HTM berkata...

http://www.activevirusshield.com

free service from aol.. try la jenguk2.. definition dia aku tengok dia download dari server kaspersky.. aku baru pakai tak sampai seminggu.. sebab antivir prob.. takleh nak run service.. stakat ni ok la.. ^_^

:: unexistance :: berkata...

firewall takde??
1. Comodo Firewall
2. Zone Alarm

it-man berkata...

rasanya...tak payah lah pakai firewall.

enable kan firewall yg dah memang ada dalam Microsoft pun kira oklah jugak...

Otoi Von Said berkata...

Ente kage ngerti dah ...
Situ orang pake bahase ape seh ...
kayak bahasa indonesia tapi sedikit aneh ...
Bah ... bahasa apa yang sampean pake ...
Ono -ono aje ...
kalo bahasa inggrisnya sih ngerti ...
Akeh akeh waye, sing ora ono opo odone ... koe sing jawir ...

it-man berkata...

Ini bahasa MELAYU.....