Ahad, 17 Jun 2007

Test Ubuntu di Browser Internet

Ubuntu ialah sistem operasi (os) berasaskan Debian, Linux. Sesiapa yang memang dah tau mengenai ubuntu dan mahu try ubuntu kat pc tapi takut berlaku sebarang perkara yang menakutkan terjadi.....

Aku ada caranya. Pergilah ke website:-
http://wubuntu.weejewel.net/

Korang boleh test ubuntu secara online. Website ni macam simulasi untuk os ubuntu. Korang akan merasakan pengalaman menggunakan ubuntu wlaupun komputer korang tak pasang os ubuntu.

Website ni memang bagus dan sesuai untuk korang yang ingin melihat bagaimana rupa ubuntu. Yang buat aku terkejutnya ialah ada Mozila Firefox dalam tu dan siap boleh digunakan plak tu.

1 ulasan:

Aviator berkata...

Trimas sebab link tu.

Pretty useless BTW. Ada ke patut.. browser je yang menjadi. Aku ingat nak hack tadi.. hehe..